This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
5 härliga morgonrutiner

5 härliga morgonrutiner

Som bekant och som du säkert vet, är mina morgonrutiner otroligt viktiga för mig. Jag anser att en skön start på morgonen med något jag älskar att göra och som boostar min energi, sätter prägel på hur hela dagen kommer att bli. Japp, jag sa det. Energierna går att skifta och bör skiftas typ direkt på morgonen för de allra bästa förutsättningarna. 

 

Jag har 3 olika morgonrutiner som jag använder vid olika tillfällen. Den första är min egenvård, den som jag gör varje dag, alltid och aldrig utesluter. Det är stunden på morgonen när jag tar hand om min lymfa för att minska smärta och svullnad i framförallt mina ben. 

Min andra morgonrutin är den jag kallar "morgonmöte" som jag gör på jobbet. Det är en stund för reflektion, Yinyoga och att planera upp och strukturera upp dagen. 

Och min tredje morgonrutin är den jag unnar mig de helger när barnen är hos sin pappa. Då njuter jag av en kopp kaffe i sängen, egenvård, meditation, reflektion, promenad och Yinyoga. Den här stunden blir som ett Retreat här hemma där allt liksom överlappar varandra i en härlig energi och typ aldrig har ett slut eller början. 

 

Så, med inspiration från dessa 3 härliga morgonrutiner tänkte jag att jag skulle ge några tips på vad du kan göra för att ge dig själv en härlig start på morgonen. 

5 härliga morgonrutiner

 1. Meditation & Reflektion ~ Starta din morgon med en härlig meditation med fokus på självkärlek eller kanske något som boostar dig med energi. Guidad eller om du vill guida dig själv spelar absolut ingen roll, det handlar om vad du känner dig bekväm med. Ha en fin dagbok till hands som du kan skriva i. Vad du skriver är upp till dig med några tips kan vara; sånt du är tacksam för, känslor som kom upp under meditationen, tankar eller hur gårdagen upplevdes av dig. <3

2. Egenvård med lymfmassage och torrborstning ~ Ge kroppen en skön start på dagen genom att stötta ditt lymfsystem, vårt immunförsvar och reningssystem. Härliga strykningar i kombination med djupandning får igång lymfflödet och minskar på smärta, stagniation och svullnad. Ta del av min fulla egenvårdsrutin där jag i detalj berättar hur du gör här (Klick!).

3. Yinyoga ~ Att starta dagen på mattan ger mer energi än vad man kan tro. I Yinyogan har vi postioner som får kroppen att slappna av och varva ner, men vi har också positioner som ger oss en riktigt energiboost. Beroende på hur mycket tid det tar rekommenderar jag att kanske låt kroppen vakna till liv i en viloposition för att sen avsluta mer en energiboostande position. Som YIN/YOU medlem får du tillgång till ett helt bibliotek av färdiginspelade Yinyogavideos för olika tillfällen och känslor. 

4. En mjuk stund i badrummet ~ Ta med dig kaffekoppen ( eller om du föredrar att dricka något annat på morgonen) in i badrummet och njut av en skön stund med dina rengöringar och krämer. Ge lite extra kärlek och tid när du smörjer in med serum och hudkräm. Kanske vill du massera ansikte och huvud lite lätt för att boosta lymfan ännu lite mer.

5. Gående meditation ~ Ta en promenad utan hörlurar, podd och musik. Lyssna till dig själv, kroppens ljud, dina tankar, din andning. Lyssna till naturen, vinden, fågelkvitter eller kanske prasslet i skogen. När vi väljer att inte lyssna på musik eller poddar eller prata i telefon med någon riktas per automatik fokuset till nuet och/eller till oss själva. Vi blir mer närvarande i nuet och i våra egna känslor och i hur vi faktiskt mår. Testa. Det är faktiskt fantastiskt härligt. <3

Ha en härlig stund på morgonen <3

Varukorg

No more products available for purchase