This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
5 tips för läkning

5 tips för läkning

År 2022 gick jag igenom, vad jag tror och hoppas, kommer vara mitt livs största kris. Med en 2 veckors bebis i min famn och med 2,5 åring i min andra hand blev jag lämnad och en separation var ett faktum. 

Hur man där och då orkar har jag egentligen inget bra svar på. Mer än att man bara gör det. För man har inget val. 

Det händer mycket med en själv i sådana här situationer. Man ser allt ur ett helt annat perspektiv, man får ökad förståelse för hur man har levt och man lär sig enormt mycket om sig själv och sina mönster. 

Detta var början på en lång läkningsprocess som pågår än idag, men idag en betydligt mindre skala. Någonstans, mitt i allt det här, såg jag det. Jag hade fått en ny chans, en ny chans till det liv som jag är ämnad för att leva. Något högre, något annat. Och tack vare det, valde jag livet, jag valde läkning, inifrån och ut. 

Det har inte varit enkelt och än idag kämpar jag med att utmana mina gamla mönster, för att ta mig igenom gamla inarbetade beteenden. Men det är bland det häftigaste jag har gjort. Intuitionen blir starkare och starkare för varje dag tillsammans med tron på mig själv. När man förstår varför man hamnar i vissa situationer, blir det betydligt lättare att undvika att hamna i dem igen. Livet går inte att styra, men visst kan vi styra och agera på mycket ändå. 

Jag vill dela med mig av mig av 5 konkreta tips till dig. Tips på små och lite större saker i vardagen som förändrar och som stöttar. Kanske går du igenom en separation just nu, i denna stund? Eller kanske under flera år skjutit undan känslor som du inte orkat ta tag i, men som nu börjat bubbla upp till ytan. Jag tänker, har du läst såhär långt är du här av en anledning. Och jag hoppas du ska finna mina tips användbara, om du så tar åt dig av alla eller endast av ett eller två. 

1. Yinyoga! Yinyogan för mig var som att hitta hem. Den läkte mig och gör än idag. På djupet. Att vara i positionerna en längre tid ger dig utrymme att vara närvarande i stunden och det kommer trigga känslor och tankar som du kanske inte får fram i andra situationer, men som behöver komma fram. Samtidigt ger du din fysiska kroppen återhämtning och möjlighet för din bindväv att bli mjukare och mer rörlig vilket i sin tur bygger en mer rörlig och stark kropp.  Testa Yinyoga för läkning här (Klick!)

2. Ta hjälp i form av stöd för att utvecklas! Jag gick både hos psykolog och hos en livscoach. Det är två helt olika saker, men har hjälpt otroligt mycket på flera sätt. För att ventilera och få ur sig känslor och tankar, men också att få konkreta tips och hjälpmedel att ta till i situationer som känns jobbiga. Med min livscoach gick jag ett program där jag fick jobba med allt från gamla trauma till mina drömmar och livsvisioner. Det läker och lär oss enormt mycket om oss själva. 

3. Skriv, skriv, skriv! Skriver du dagbok? Inte? Då kanske det är dags att börja. Detta har kommit till att bli ett väldigt effektivt sätt för mig att få kontakt med min intuition. Numera kan min intuition till och med ta över helt och skriva saker som jag själv knappt kommer ihåg sen. Låter det flummigt? Mm det är magiskt vill jag lova!

4. Rutiner! För mig är rutiner A och O och även om det är galet svårt att hålla fast vid när man går igenom något som är så fruktansvärt jobbigt, försök. För mig blev det lättare att hålla fast vid dem tack vare barnen. Det fanns liksom andra som behövde mig också, inte bara jag själv. Samtidigt ska du självklart ge kroppen tid för återhämtning, du behöver det mer än någonsin. Men kanske att den biten ska bli en del av rutinen?

5. Meditation! Jag har mer eller mindre mediterat sen 2016. Idag har jag inget behov av att göra det dagligen då jag försöker leva mer Mindfulness generellt. Men när jag känner mig ogrundad, orolig eller ångestfylld är detta ett väldigt effektivt sätt för mig att återkomma hit, till nuet, att lugna mig själv, hämta hem mig själv. Jag mediterar ofta i samband med mina yinstunder eller strax innan läggdags. Är man nybörjare kan det vara skönt med guidade meditationer då det kan vara lättare att behålla fokus. Och kom ihåg, meditation handlar inte om att man inte ska tänka en enda tanke under den stunden man mediterar. Det är helt omöjligt. Det handlar om medveten närvaro, att på sikt kunna tänka en tanke men inte spinna vidare på den och att ge sig själv en stund med sig själv. 

 

Som YIN/YOU medlem får du tillgång till läkande och helande Yinyogapass som håller om och stöttar dig i din process, vart du än befinner dig. Testa på att vara YIN/YOU medlem gratis i 7 dagar och ge dig själv möjligheten att läka, inifrån och ut, på riktigt. 

Namaste,
Sophia

Varukorg

No more products available for purchase