This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Guide: Hur börjar man med Yinyoga?

Guide: Hur börjar man med Yinyoga?

Det var mitt i en livskris som jag kände ett stort behov efter att ta hand om mig själv. Jag kände in på själslig nivå hur jag bara ville djupdyka och inta något religöst mode, i något. Bara bli helt tagen av intresse och omges av en känsla att aldrig vilja sluta lära mig.

Jag hade vetat ett tag att Yinyoga skulle vara bra för oss med Lipödem. En lugn och meditativ form av yoga. Och eftersom jag alltid känt en dragning till yogan men aldrig riktigt känt att jag passat in, testade jag. Och, ja, hur klyschigt det än låter, jag hittade hem. 

Jag drunknade i alla positioner och jag ville snabbt lära mig mer. Nu sitter jag här, utbildad Yinyogalärare, med en portal med flera 100 yogisar som dagligen yogar med mig. Det, som till en början var min alldeles egna plats att läka på, har blivit något jag vill dela vidare. För Yinyoga läker, va så säker!

Yinyoga har läkt stora trauman och djupa sår hos mig och det är fortfarande dit jag söker mig när jag känner ett stort behov av just det, läkning. Och när jag behöver få kontakt med mig själv. 

Så hur börjar man? 

Är du nyfiken på Yinyogan? Att få in det som en daglig och vardaglig rutin? Då ska jag berätta för dig hur du ska göra...

 

GUIDE ~ Kom igång med Yinyoga

  1. Små hållbara rutiner. Det tar tid att ändra på vanor man haft länge. Det tar också tid att skapa sig nya. Därför är mitt första tips, börja smått. Börja med ett kortare pass eller en Yinposition i veckan. Självklart för att sen öka i takt med att ditt intresse växer och när du ser vilka fantastiska effekter Yinyoga faktiskt har. Många har svårt att upprätthålla nya rutiner, just för att man går all in direkt och snabbt tröttnar. Därför, börja smått. 
  2. Börja enkelt. Ge dig inte på det mest komplicerade passen det första du gör, utan testa dig fram med någon enklare position eller helt pass. Men att komma ihåg, alla kan Yinyoga, det handlar bara om att anpassa positionerna efter dig och din kropp. Till en början kan det vara svårt, därför kan det vara fint att börja enklare, samt med en guide som berättar om positionerna och guidar dig in i olika varianter av dem. Jag har flera nybörjarpass samt kortare pass med olika intentioner, du hittar dom här! 
  3. Ditt safe space. För mig blev det så enkelt  som att mattan blev mitt safespace. Fick jag bara landa på min ullmatta, min trygghet, kunde jag vara vart som helst med stormiga känslor. Det va där jag kände mig som tryggast när jag gjorde mitt allra djupaste läkningsarbete. Kan du skapa något eget litet safespace? Om det så är din yogamatta eller ett helt rum som bara är för dig. Oavsett, något som bara är för dig, din alldeles egna plats att landa på. <3
  4. Props, vi älskar props! I Yinyogan vill vi slappna av i muskler och leder för att komma åt att smälta vår bindväv, vår fascia. Den har en tendes till att göra oss stela och ger gärna lite smärta också, speciellt om vi är väldigt mycket stillasittande. För att kunna slappna av kan vi använda oss av Props, eller yogatillbehör. Men det går lika bra med stora och små kuddar, filtar med mera. Men, vill du, investera i ett riktigt bolster och 2 block, du och din kropp kommer tacka dig själv för det! <3

Varmt välkommen att inleda din Yinyogaresa. Du vet väl att du får yoga gratis med mig i 7 dagar? Klicka här och bli YIN/YOU medlem idag. Vi ses på mattan!

Namaste, Sophia

 

 

 

Varukorg

No more products available for purchase