This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Förändra ditt liv med 5 minuter

Förändra ditt liv med 5 minuter

Semesterslut innebär nystart för många. Och jag älskar själv den tanken. Jag njuter nästan mer av en nystart efter semestern än vad jag gör efter nyår. 

Jag själv brukar alltid göra en Soulful Reset i samband med min nystart. Detta är något jag planerar att prata mer om längre fram då det är ett fantastiskt effektivt och tydligt sätt att skapa små förändringar i vardagen som gör enormt stor skillnad. 

För det är just det, vi behöver börja smått. Så smått att det knappt märks. För att det ska vara en hållbar förändring i längden och för att det inte ska bli ett för stort berg att bestiga direkt. Vi behöver vara snällare mot oss själva där och börja med de små kullarna först. 

När jag gick mitt coachning-program va det just detta jag lärde mig och som blev en vändpunkt för mig. De små förändringarna. Så, låt mig presentera några 5 - minutersförändringar som gjort stor skillnad för mig och som kan hjälpa dig att komma ner i kroppen och höja din vibration. 

Att till en början ge sig själv 5 minuter kommer ge ringar på vattnet. Dom 5 minutrarna kommer snart bli 10, 10 blir till 20 osv osv. Så, vill du må bättre, inifrån och ut? Ge dig själv 5 minuter. 

 

5 minuters - förändringar för ökat välmående

  • 5 minuter i skog eller natur  ~ Oavsett när, om det är en omväg på väg till bilen hem från jobbet, en promenad eller djupa andetag vid havet, ge dig 5 minuter i naturen varje dag. Utan podd eller musik i öronen. Lyssna till ljud, känn in dofter och andas. 
  • 5 minuter av tacksamhet ~ Ge dig själv 5 minuter på morgonen, kvällen eller vid skrivbordet mitt på dagen att skriva en tacksamhetslista. Känns det svårt? Börja med personer i din närhet som du älskar och låt sedan resten komma till dig. Tacksamhet är enormt kraftfullt och höjer vår vibration. 
  • 5 minuter i meditation ~ Ge dig själv 5 minuter med 5 djupa andetag och en meditation, guidad eller i din egen stillhet. 
  • 5 minuter Yinyoga ~ Beroende på tid på dygnet, ge dig själv 5 minuter i en skön Yinyogaposition som både din kropp och ditt sinne kommer tacka dig själv. Med Yinyoga mjuknar vi i vår bindväv och skapar en mer rörlig och välmående kropp. Samtidigt som vi övar sinnet på medveten närvaro. 
  • 5 minuter journaling ~ Att få ner tankar och känslor på papper ger perspektiv och en lugnare känsla i kroppen. På så vis stagnerar inte energin som kommer med tanken. Skaffa dig en fin dagbok och pennor du gillar och låt tankarna få lämna huvudet och kommer ner på papper. 
  • 5 minuter bad eller dusch ~ Oasvett sommar eller vinter, inomhus eller utomhus älskar jag bad. Det är enormt renande för mig och jag kommer ta med mig utomhusbad hela vägen in i vintern. Har du inte möjlighet till det, ta en dusch och visualisera hur du renar dina energifält från negativa energier från dagen.
  • 5 minuter läsning ~ Detta kan va fint att göra innan du ska sova, lägga ifrån dig telefonen och läs några rader/sidor i en bok du gillar. Kanske en inspirerande självhjälpsbok eller en bra roman. Det du gillar och det du dras till. Jag personligen älskar ju självhjälpsböcker och har en hel mängd hemma som jag läser när jag känner att jag vill ha insikter eller vill bli inspirerad. 
  • 5 minuter mobilfritt ~ Känner du att du sitter mycket med din telefon och slöskrollar? Testa detta. Testa att lägga ifrån dig telefonen och sätt en timer på 5 minuter. Gå och gör något annat. När 5 minuter ha gått, se om du vill utmana dig själv med ytterligare 5 minuter. Detta har hjälpt mig att gå från 7 h användning av min telefon till 4 h i snitt och då jobbar jag ändå med min telefon. Detta funkar, tro mig!

 

Förstår du hur jag menar? Vill vi förändras måste vi förändras. Vi kan inte förvänta oss att en förändring ska ske i våra liv, heller ingen uppgradering, om vi själva inte väljer att förändras. Så, testa detta, med vad som helst! Jag lovar dig, detta gör skillnad!

Och du vet väl att du testar mina yogaklasser gratis i 7 dagar. Där finns tips på fler mjuka positioner som du kan göra i 5 minuter :) Bli medlem här (Klick!)

 

Varukorg