This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
7 små meditationsknep

7 små meditationsknep

Jag upplever att tid är en återkommande bortförklaring generellt när det kommer till välmående, mindfulness och till att prioritera sig själv. Jag har inte tid?

Min vändning på det är att vi alla har precis lika mycket tid, 24 timmar på ett dygn. Det som skiljer oss från varandra är våra prioriteringar och våra förutsättningar. 

Allas vardag och förutsättningar är olika, därav är det omöjligt för oss att jämföra oss med varandra när det kommer till det mesta i livet. Vi behöver se till våra egna förutsättningar och efter det skapa förändringar som passar vår vardag och vårt liv. 

Meditation har varit en viktig del i mitt liv sen 2016. Under vissa perioder har jag använt det mer, under vissa perioder mindre, men jag återkommer alltid till att det är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med sin intuition på samt att komma ner i varv  och stressa ner och bli mer närvarande. Numera mediterar jag på ett eller annat sätt varje dag men som självstående mamma vet jag också att det kan vara svårt att få till ibland. Så, jag tänkte dela med mig av mina bästa tips på små knep som gör stor skillnad i vardagen. 

 

1. Morgonmeditation ~ Har du möjlighet, ta några minuter på morgonen innan du plockar upp telefonen och börja scrolla. Några djupa andetag och landa in i kroppen med hjälp av andning är superfint att starta morgonen med. 

2. Lunchmeditation ~ Oftast fastnar vi i skrollandet även här och det kan vara fint att plocka några minuter från skrollkontot och ersätta med meditation. Jag älskar att göra Yoga Nidra efter lunch, det ger mig alltid enormt mycket energi. Spana in mina guidade Yoga Nidror här (Klick!)

3. Meditera när du nattar barnen ~ Detta är ett nytt knep som jag precis applicerat i min egen vardag och jag älskar det. När barnen ska sova, vi har läst och släckt ner brukar jag sluta mina ögon och meditera några minuter. Jag märker också att detta gör att barnen slappnar av mer i samband med nattning. Prova, jag tycker det är supermysigt!

4. Toameditation ~ Kanske har du en stressig dag på jobbet eller är hemma med sjuka barn. Oavsett, ta några djupa andetag och låt kroppen landa i samband med toalettbesök. Du hinner, och det gör verkligen skillnad <3

5. Meditera när du pendlar ~ Kanske pendlar du till jobbet? Perfekt! Använd några minuter på vägen till jobbet till meditation. Antingen en guidad meditation eller för dig själv. Kör du bil? Ahh du bör du ju hålla ögonen öppna men att fokusera på andetaget och ta några djupa andetag samt kanske lyssna på en guidad meditation fungerar alldeles utmärkt också.

6. Rörlig meditation ~ Är faktiskt helt underbart! Att ta en promenad utan hörlurar och mobiltelefon och bara lyssna till ljuden runt sig. Har du möjlighet, ta av dig skorna en stund och låt fötterna ta emot Moder Jord genom grundning och jordning. Underbart!

7. Bilkö ~ En situation som lätt kan stressa många, men det hjälper inte, vi kan inte påverka det och kommer inte fram snabbare för det. Landa in i kroppen med 5 djupa andetag och meditera en stund, antingen tyst för dig själv eller med en guidad meditation. 

 

Att ta tillvara på de vardagliga stunderna har verkligen varit ett lifehack för mig. Mycket tid spenderas genom att skrolla på telefonen, jag tror de flesta av oss har mycket tid att hämta där. 

Njut av en stunds närvaro.

Namaste, Sophia

Varukorg

No more products available for purchase